sport
KIEMELT RENDEZVÉNYEK A TELEPÜLÉSEN
Sajtoskáli Sajtfesztivál és -Vásár
Több korabeli forrás is megerősíti, hogy kis falunk "sajtos" előnevét a XV. században megrendezett sajtvásárairól kapta. Ezt a tényt szerettük volna megerősíteni mi, az utódok késői unokái azzal, hogy felelevenítjük a sajtvásárok hangulatát és megpróbáljuk ismét hagyománnyá tenni azt.

2005. augusztus 7-én, a falu ünnepén hagyományteremtő szándékkal megrendeztük az első Sajtfesztivált és -vásárt . Dunántúl 12 sajtkészítő műhelye képviseltette magát Mosonmagyaróvártól a Dráváig.
Gondolni sem mertük a szervezés kezdetekor, hogy ekkora sikerünk lesz. Falubeliek, környékbeliek, üdülővendégek kóstolták és vásárolták a finomabbnál finomabb sajtokat.

A forgatagot színessé tette a Sajtlovag bemutatkozása, megnyitója is. Sajtoskáli "amatőrökből" verbúválódott a sajtbíráló bizottság, akik döntöttek a fesztivál legjobb sajtja felől. A legfinomabb sajtosnak járó díjat Sajtos Csaba Sajtoskál lakosa adta át.
Késő délutánig zajlott a vásár. Jól érezte magát egyaránt eladó és vevő. A kiállítók ígérték a következő sajtvásárokra is visszajönnek.

Augusztus első vasárnapján minden évben kinyitja kapuit a SAJTOSKÁLI SAJTFESZTIVÁL ÉS - VÁSÁR.

SAJTOSKÁL KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA
SAJTOSKÁL KÖZSÉG Szabályozási Terve módosítása 2014. december